Kumara Kraze
Kettle Sour / 5.0% ABV
w/Sudachi & Purple Sweet Potate. Dry Hopped with Pacifica & Rakau
WCB × Duncan's Brewing
Collaboration🇯🇵🇳🇿
日本と海外のブルワリーがクロスコラボで交流する「TOKYO CRAFT BEER WEEK 2024」へのエントリーがきっかけとなりマッチングした、ニュージーランドの新進気鋭なブルワリー『Duncan's』。
日本で実施&リリースするイベントだからこそ、普段は遠く離れた地で活躍するDuncan'sのテクニックに倣って、ファンキーな個性をバリバリに放つ、彼らが得意とするSourをWCB的解釈で表現!
WCBでは初採用となる副原料“Kumara (=NZの言葉で紫いも)”を使用。今回、味への変化としてではなく、ビールの液体を紅く染めあげるというHop Dudeたちのクレイジーな計画が🍠さらに自然な酸味を狙って“すだち”も使い……、言葉だけじゃ伝わりきらない魅惑の『Kumara Kraze』。一体どんな仕上がりに?!
鮮やかな液色に惹きつけられ口を付けると、すだちの柑橘感あるアロマにレモンやライムの印象、ほのかに漂うアセロラのような酸味も。さらに温度が上がるにつれ、紫いも由来の素朴な香りと甘みも感じられ、それぞれの副原料の特徴がしっかり楽しめる一杯に。
Our Alchemist teamed up with the sour overlords at Duncan's in NZ to concoct something funky for the upcoming Tokyo Beer Week 2024. Kumara is the Maori word for purple sweet potato, which we featured in this beer as a natural food coloring component. This beer was treated with a light dry hop (Rakau/Pacifica from Freestyle) and both Sudachi fruit juice and zest for a pop of Japanese citrus.