Bay 2 Bay
Golden Ale / 6.0% ABV
WCB × Barebottle Brewing
Special Collaboration!!!
駿河湾のこの地から、遠く離れた仲間を繋ぐ"BAY 2 BAY”。海も空も銀河までも?! Hop Dudeはビールを求め律々浦々。
今回『Barebottle Brewing』とコラボレーションに向けた交流を経て、彼ら伝授のアメリカで取り入れられているアイデアをWCB的な解釈を織り交ぜアレンジレシピを作成。
我々ド定番のドライホップはあえて行わず(!)にホップの香りを引き立たせるため、麦芽の糖化タイミングにホップを漬け込む"マッシュホップ”を決行!さらに香り成分"Thiol"をふんだんに含んだパウダー"Phantasm”を投入し、溢れんばかりのフルーティーなアロマやフレーバー。よって、華やかな飲み口が際立つゴールデンエールが完成✌🏻
アロマにはレモンやパイナップル、ストーンフルーツにフローラル、トーストや蜂蜜感など明るい印象てんこ盛り。程よい甘さと苦みのバランスで飲み心地もバッチリ。
ビールで繋がる、日本・用宗⇔アメリカ・サンフランシスコ。同志だからこその共感や遊びゴコロは、飲む者を驚かせる、革新的で楽しいビール造りへの大きなヒントに。
We teamed up with Lester at Barebottle in SF to cook up some suds to commemorate the 11th anniversary of our friends at AQ Bevolution. NOT YOUR TYPICAL golden ale, this one. No dry hop, a touch of Phantasm, and some yeast magic = experimental to be sure. Super clear, bready with an almost lager-like feel, Bay2Bay has a touch of grape with lemongrass and passionfruit sensory, medium body and a firm bitterness on the finish. An interesting attempt at connecting our respective BAYS (Suruga + San Francisco), and hopefully the first of many more to come!