
NEW
Urban Fever
American Pale Ale / 5.5% ABV
w/Motueka, Nelson Sauvin PM19 & Nelson Sauvin Bliss Process
WCB × テンキ Collaboration!
@tenki_shibuya
東京・渋谷で天ぷらと一緒にWCBが楽しめる、『テンキ』とのコラボレーションビールが完成!
賑やかさが溢れ出る渋谷の喧騒をくぐり抜け、Hop Dudeたちが辿り着いた、アーバンなお楽しみ。ココでしか食べられない、ユニークで革新的なメニューとのペアリングを存分に叶え、お腹と心を幸福へ導く「Urban Fever」。記憶に残る体験を底上げするような、爽やかで熱狂的な一杯。
今回のために手掛けたレシピでは、彼らが天ぷらと共に専門的に取り扱っているワインをイメージ。食事がメインへと進む手前、前菜のタイミングで提案できるような、まるでスパークリングワインを彷彿とさせる清涼感あるレシピに(その後に辿り着く天ぷらの絶品度が加速するのは言うまでもナシ!)。
ドライホップには @freestylehops の「Nelson Sauvin Bliss Process ※1」「Nelson Sauvin PM19 ※2」「Motueka」3種をチョイス。ベリーやマスカットを連想させるアロマに、鮮やかな柑橘感やメロン、ピーチなどストーンフルーツのニュアンス。さらにトロピカルなタッチが味わいに深みを与えながらも、軽やかな飲み心地から食事との相性も抜群。
※1:収穫時期で分け“遅い収穫ロット”と“早い収穫ロット”を合わせてペレット化させた特別なホップ。彼らの実験により、遅いロットのものは、収穫前にホップの葉にわざと傷を付け、豊かなアロマを担う香り成分「Thiol(サイオール)」を呼び起こし、濃度をUPさせることが期待できるそう。
※2:収穫時期の早いホップで清涼感の強いアロマとフレーバーが特徴的。
Tempura collabo! We cooked up some goodies with our friends at Tenki in Shibuya to bring you Urban Fever - an American Pale Ale that is literally made for pairing. Sip on this one for some sophisticated sensory - berry-like white wine/grape vibes, bright citrus and a hint of stone fruit come to mind (lots of Freestyle Nelson in this one). The best part about this collabo though? Getting to hang with folks who not only appreciate the brews, but on the daily care deeply / pour their hearts into their customers' food and drink experience. Seeing our brews in intimate dining settings and cuisine-centric smaller venues is absolutely awesome, and something we hope to see more as Japan's beer scene continues to morph/grow/evolve.